SLUIT MENU

Verderzetting van herstel van uitzendwerk in oktober

In oktober 2020 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +3,46% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Dat meldt de federatie van de private arbeidsmarktbemiddelaars en HR-dienstverleners Federgon. Deze toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met +3,99% in het arbeiderssegment en met +2,81% in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand oktober van vorig jaar liet de uitzendsector een daling optekenen van -8,15%. Dit cijfer is het resultaat van een afname van de activiteit met -10,09% in het arbeiderssegment, en met -5,42% in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 97,12 punten in oktober 2020 tegenover 93,87 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Ook in Nederland wist de ABU, de zusterorganisatie van Federgon, onlangs cijfers te presenteren die een herstel laten zien (zie hier).

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy