"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

3W (Executive Interim Management) in handen van Smart Human Capital Group NV

Een interview met Boudewijn Dupont naar aanleiding van zijn management buy-out van 3W.

Vanaf 1 december 2018 neemt Smart Human Capital Group NV, het bedrijf rond ondernemerskoppel Boudewijn Dupont en zijn vrouw Kim Ciers, de business unit 3W Executive Interim Management over van The Adecco Group Belgium. Dupont werd in april 2016 aangesteld als managing director van 3W binnen Adecco en realiseert nu een management buy-out. Tevens is Dupont lid van de Raad van Bestuur van Federgon, commissie Interim Management.

De overeenkomst komt er omdat de activiteiten van 3W beter aansluiten bij de activiteiten van Smart Human Capital Group NV, dat nu al consultancy aanbiedt ter ondersteuning van kmo’s, groeibedrijven en multinationals via het merk ‘Business Coaches Network’.

“Toen ik in 2016 managing director werd van 3W is er een totaal nieuwe wereld voor mij open gegaan” vertelt Boudewijn Dupont. “3W heeft immers door de 22 jaren heen van haar bestaan een gigantisch netwerk kunnen uitbouwen van meer dan 7.000 High-Level hands-on profielen, met ervaring in alle disciplines en sectoren. De oplossingen die we daardoor aan onze bedrijven kunnen bieden is fenomenaal en doelgericht.”

Door de management buy out die Boudewijn Dupont realiseert worden twee sterke merken, 3W en het Business Coaches Network onder Smart Human Capital Group gebracht. Hierdoor wordt er een brug gebouwd tussen consultancy en interim management waardoor het bedrijf snel kan gaan groeien.

Marleen Deleu van NextConomy sprak met Boudewijn over zijn toekomstplannen : 

The Adecco Group België verkoopt de activiteiten om zich te focussen op zijn kerntaken: tijdelijke en permanente personeelsbezetting aanbieden bij bedrijfsklanten.

 “Het partnership tussen 3W en het Business Coaches Network zorgde al voor een sterke samenwerking. In overleg met de huidige managers is beslist dat zij de divisie beter op eigen kracht kunnen uitbreiden. De overeenkomst geeft zowel The Adecco Group als de nieuwe eigenaars van 3W de kans om hun activiteiten verder te bouwen. Beide bedrijven zullen ook blijven samenwerken: The Adecco Group rolt een referral program uit ter ondersteuning van de executive interim management activiteiten” zegt Nico Reeskens, Countrymanager van The Adecco Group Belgium.

Bij de overname vallen geen ontslagen. De managers van 3W blijven op post en nemen ook het 3W-personeel mee over. Hoeveel geld er met de transactie gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt. 3W zal zich blijven focussen op interim management, executive recruitment, management buy-in & business coaching. Hun kantoren bevinden zich in Brussel en Antwerpen.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy