"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
logistiek, poolbeheer

Pik eens een magazijnmedewerker uit een pool

Erik Gerits van POM Limburg, heeft het initiatief genomen om bedrijven in Limburg te begeleiden bij het oprichten van een pool van flexibele magazijnmedewerkers.

Het gebeurt vaak dat logistieke bedrijven in Limburg handen te kort komen om hun orders te verwerken. Nieuwe mensen aantrekken is geen sinecure. Daarom zal er een pool van magazijnmedewerkers opgezet worden, waar de deelnemende bedrijven uit kunnen putten als de nood het hoogst is. Ook voor truckers bestaat er zo’n formule.

Win-win situatie

“Om het logistiek dna van onze regio verder te versterken, verwacht de sector een blijvend toenemende vraag naar magazijnmedewerkers”, weet Erik Gerits van POM Limburg, die de schouders zet onder dit initiatief. “Die job is nu al een knelpuntberoep. Daarom gaan wij bedrijven in Limburg begeleiden bij het oprichten van een pool van flexibele magazijnmedewerkers. Dit is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Tijdens piekperiodes kunnen bedrijven op een eenvoudige manier goed opgeleide werkkrachten uit de pool inschakelen. De werknemers krijgen op hun beurt de kans om een ruime ervaring op te doen in een duurzame vorm van tewerkstelling (en dus niet via tijdelijke contracten).”

Breed draagvlak

Pascal Vranken, COO van H.Essers en voorzitter van het Logistiek Platform Limburg, verwacht dat bedrijven op deze manier gemakkelijker in staat zijn om magazijnmedewerkers te vinden en te binden: “De huidige economie, met een oprukkende e-commerce, vergt wendbare bedrijven. Maar het is niet eenvoudig om geschikt en flexibel personeel te vinden in piekperiodes. Poolwerknemers kennen de producten, de procedures, de taken en zelfs de collega’s in de deelnemende bedrijven. Daardoor zijn ze onmiddellijk productief en inzetbaar wanneer dat nodig is. De pool vormt een perfecte aanvulling op bestaande instrumenten zoals uitzendarbeid en contracten van bepaalde duur. Binnen de sector bestaat een breed draagvlak voor dit initiatief.”

POM Limburg heeft de ambitie om de pool tegen medio 2018 op de sporen te krijgen. Na 3 jaar zouden er zeker 150 magazijnmedewerkers moeten beschikbaar zijn

Bron: Made in Limburg 11/12/2017

 

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu