"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Groeiende aandacht freelancers aanleiding nieuwe online dienstenorganisatie

Freelance.vlaanderen nieuwe online helpdesk en jobboard voor freelancers.

De belangstelling voor freelancers groeit en freelance werken is een opkomende werkvorm op de Vlaamse arbeidsmarkt. Per 100 werkende Vlamingen zijn circa 7 freelancers actief. Klassieke loonarbeid blijft de meest voorkomende tewerkstellingsvorm. Freelancers zijn evenwel een groeiend segment én maken deel uit van een nieuw economisch businessmodel. Vaststaat dat zij andere behoeften kennen dan hun collega zelfstandige ondernemers. Die wenst Freelance Vlaanderen in te vullen.

Freelance Vlaanderen www.freelance.vlaanderen is een dienstenorganisatie die freelancers in Vlaanderen wil ondersteunen. De belangrijkste bekommernis voor freelancers is het vinden van interessante opdrachten. Daarom maakt Freelance.Vlaanderen werk van een  – gratis – vacaturebank in voor freelance jobs www.zelba.be

De man achter Freelance.Vlaanderen en zelba.be is Peter De Bruyn. Na een loopbaan als erkend fiscalist en boekhouder werkte hij jarenlang op projectbasis als freelancer, o.a. voor de overheid. Hij specialiseerde zich in online marketing management.

Peter, waarom ben je met Freelance.Vlaanderen gestart?

“De aanleiding om te starten met Freelance Vlaanderen is de ervaring die ik opdeed met een ander online project nl. zelfstandigen.be. Via zelfstandigen.be kreeg ik tal van vragen, voornamelijk van mensen die freelance (willen) werken. Het aantal vragen en problemen die werden aangekaart, waren vrij omvangrijk. Zo ontving het ondernemersplatform 2 171 vragen in zijn (korte) tijd van bestaan. Het aan het platform gekoppelde startersforum, kon rekenen op 2 202 vragen over voornamelijk statuut en fiscaliteit. Ik ben dan gaan zoeken naar een manier om het geheel te kunnen managen. Zo kom ik bij de abonnementsformule op Freelance Vlaanderen.”

Wie zijn verder nog betrokken bij dit initiatief?

“Voor zaken waarmee ik vast kom te zitten, verwijs ik door naar partners waarmee ik wil samenwerken. In ieder geval is het zo dat het om een onafhankelijk initiatief gaat en dat moet ook zo blijven dat wil zeggen dat er geen binding komt met om het even welke organisatie, sociaal verzekeringsfonds of andere groeperingen.” 

Wie kan opdrachten plaatsen op zelba.be?

“Iedereen kan jobs plaatsen op ZELBA.be ook recruiters en intermediairen. De meerwaarde van deze vacaturebank moet precies zijn dat zij hiervan niet uitgesloten worden en dat de freelancer zelf niet moet betalen voor het gebruik van het jobboard.”

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu