"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Waarop letten opdrachtgevers wanneer ze je LinkedIn-profiel zien?

87% van de rekruteerders vinden LinkedIn het meest effectieve kanaal om kandidaten te screenen. Dat blijkt uit de Amerikaanse studie Jobvite 2016 Recruiter Nation Report. Hoe trek je op een positieve manier hun aandacht en hoe jaag je hen net weg?

1. Vul je profiel volledig in

Werkervaring, opleidingen, verwezenlijkingen,… Wanneer je profielinformatie ontbreekt, kunnen de rekruteerders niet inschatten of jij de juiste kandidaat bent.

2. Geen selfies

Je profielfoto is de blikvanger. Zorg ervoor dat die professioneel oogt. Selfies en vakantiefoto’s geven het beeld dat het je onverschillig laat dat je onprofessioneel overkomt. Wat op zich weer onprofessioneel is.

3. Wie ken jij?

Netwerk. Want profielen met een handvol connecties overtuigen rekruteerders niet. Toon dat je een sterk netwerk hebt. De teller hoeft niet op duizend te staan, 300 of meer is ideaal.

4. Vermijd tegenstrijdigheden

Zorg ervoor dat de informatie op je LinkedIn klopt met die op je cv dat je gemaild hebt: jobtitels, duur tewerkstelling … Is dat niet zo, dan zal de rekruteerder twijfelen aan je oprechtheid.

5. Hou je inleidende tekst kort

Bovenaan je LinkedIn-profiel kan je een korte samenvatting over jezelf geven. Vertel hier over je prestaties en je successen. Hou deze info kort en bondig, zodat je tekst ook nog leesbaar is op een smartphone. Eventueel giet je je tekst in een opsomming.

6 Vermijd vakjargon

Assistant to the King, Social Media ninja … creatieve functietitels zijn vaak grappig, maar vertalen niet meteen altijd wat je functie inhoudt. Leg uit wat jouw specialiteit uit op een verstaanbare manier, voor het brede publiek toegankelijk.

7. Wees actief

Lees newsfeeds, deel content, reageer… zo toon je je professioneel engagement. Link ook naar artikels die je schreef of naar je portfolio.

8. Aanbevelingen

Rekruteerders laten zich niet snel imponeren door de aanbevelingen die bij jouw profiel staan. Behalve als ze kort zijn en je capaciteiten benadrukken.

Terug naar het overzicht