"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

7 topbestemmingen voor je volgende workation

Je thuiskantoor even beu? Je laptop, persoonlijke spullen en heel veel zin, meer heb je niet nodig om op workation te gaan. Dit zijn opvallende toplocaties om zowel te werken als op vakantie te gaan.

Van omgeving veranderen doet deugd. Na enkele uren werken, geniet en ontdek je je nieuwe locatie. Boek je welverdiende werkvakantie. Dit zijn onze tips.

Lissabon

De Portugese hoofdstad staat in de top drie van workation-locaties in Europa. Je geniet er van cultuur, lekker eten, goedkope wijn, natuur en de zee. De Wifi-verbinding is best goed met gemiddeld 35 MBps.

Barcelona

In de Europese ranglijst van beste workation-locaties in Europa moet Barcelona niet onderdoen voor Lissabon. De impressionante gebouwen van Gaudi zijn de moeite waard om te bezoeken. De stad heeft na Londen het meest aantal co-working-plaatsen en de Wifi-verbinding is gemiddeld 37MBps.

Boedapest

Boedapest staat op de vijfde plaats in de ranking van beste workation-locaties in Europa. Niet zozeer voor het zonnige weer, maar hier kan je lekker eten en drinken aan een mooie prijs. Alvast goedkoper dan in ons eigen land.  De stad heeft veel coworking spaces en koffietentjes waar je kunt werken. De Wifi-verbinding is gemiddeld 34 MBps.

Venetië

Net als vele andere Italiaanse steden, kent Venetië een stadsvlucht. En daar wil de stad wat aan doen. Met het project Venywhere wil het bestuur werkplekken ter beschikking stellen in musea, tuinen en op andere eilanden in de lagune. Meer info vind je op venywhere.it.

Bangkok

Bangkok telt meer dan 450.000 gratis Wifi spots. Ok, ze gaan niet altijd even snel, gemiddeld 28 Mbps, maar dat is toch al de moeite waard. Een verblijfplaats kost je wel wat, maar het eten is daar heel goedkoop. Daarnaast spreken de meeste mensen daar Engels. De stad is bekend voor de vele honderden paleizen, shoppingcentra, boetieks en lokale markten.

New Delhi

De hoofdstad van India is een culturele hotspot. Op elke straathoek valt er iets te beleven. Het is één van de goedkoopste hoofdsteden om te verblijven en telt meer dan 150 coworking spaces. De Wifi-verbinding is met gemiddeld 12 Mbps wel niet de snelste.

Los Angeles

Los Angeles in de placet to be in de Verenigde staten. De stad staat op de eerste plaats in Amerika als de bestemming voor je workation en op de 30ste plaats wereldwijd. Op het menu: lekker eten, meer dan 280 dagen zon per jaar, sterke internetverbinding, meer dan 100 coworking spaces en uiteraard de gaafste stranden.

Lees ook :

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert