"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Verzekeringen – de 3 extra verzekeringen

3 verzekeringen die je pand, machinepark en toestellen extra beschermen

De kosten van schade aan je gebouw, je machines of toestellen kunnen bijzonder hoog oplopen. Met de verzekering bedrijfsschade, de verzekering machinebreuk en de verzekering alle risico’s beperk je de financiële gevolgen.

Heb je een machinepark of andere dure toestellen in je bureau staan? Vermijd dan dat de kosten torenhoog oplopen met deze drie verzekeringen.

Verzekering bedrijfsschade

Stel: je kantoor heeft schade geleden door een brand, storm, waterschade, sneeuwbuien of glasbreuk. Je brandverzekering dekt die materiële kosten. Maar vaak kan jij niet meteen terug aan de slag. En dat heeft grote financiële gevolgen voor jou want je vaste lasten en financiële verplichtingen lopen gewoon door.

Een verzekering bedrijfsschade dekt:

  • Onkostenvergoeding per dag bij onderbreking van de werkzaamheden.
  • Verzekering van de omzet.
  • Vergoeding van bijkomende kosten zoals de huur van een tijdelijk pand.

De premie is afhankelijk van de verzekering die je kiest, de grootte van je kantoor en je omzet.

Verzekering machinebreuk

Heb je in je bedrijf dure machines staan? Dan is de verzekering machinebreuk interessant voor jou. Je kiest zelf welke machines je verzekert, tegen welke schade …

Je machines zijn gedekt zowel bij gebruik als wanneer ze stilliggen. En tijdens het demonteren, hermonteren of het verplaatsen voor een herstelling of een onderhoud.

Verzekering alle risico’s

Laptop, printer, scanner, muziekinstrumenten … de kans bestaat dat deze toestellen beschadigd geraken en met de verzekering alle risico’s dek je die allemaal.

Op de markt vind je verschillende soorten verzekeringen alle risico’s. Check dus op voorhand welke toestellen je wil verzekeren en aan welke waarde en wat de voorwaarden zijn om een beroep te kunnen doen op de polis bij schade of eventueel zelf bij diefstal.

Dit is deel 3 van onze reeks artikelen over ‘Freelancers en verzekeringen’. Deel 1 handelt over verplichte verzekeringen; in deel 2 beschrijven we de aan te raden verzekeringen voor freelancers.

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert