SLUIT MENU

Maatregel ‘Springplank naar zelfstandige’ verlengd

De periode van 12 maanden voor het statuut ‘Springplank naar zelfstandige’ wordt verlengd tot augustus 2020. Dat bevestigt de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

De periode van twaalf maanden voor de maatregel ‘Springplank naar zelfstandige’ loopt niet door voor zowel de tijdelijk als de volledig werkloze gedurende de maanden april, mei, juni, juli en augustus 2020 (Artikel 2 van het koninklijk besluit van 22 juni 2020).

Dat betekent dat:

  • het voordeel dat normaal een einde zou nemen in de periode van 1 april 2020 tot en met 31 maart 2021 met vijf maanden verlengd kan worden;
  • het voordeel dat normaal een einde zou nemen in de periode van 1 april 2021 tot en met 30 augustus 2021 verlengd kan worden tot en met 31 augustus 2021.

Over ‘Springplank naar zelfstandige’

Het voordeel ‘Springplank naar zelfstandige’ is een maatregel die toelaat om tijdens de uitoefening van een nevenactiviteit als zelfstandige, het recht op werkloosheidsuitkeringen te behouden gedurende twaalf maanden.

Meer info over ‘Springplank naar zelfstandige’ vind je op de website van de VDAB.

Lees ook

Springplank naar zelfstandigheid: iets voor jou?

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert