"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

TCP Solutions wordt onderdeel van Amerikaanse People 2.0

TCP Solutions, payrollspecialist voor tijdelijke contracten, actief in 8 Europese landen, werd op 28 april overgenomen door het Amerikaanse People 2.0. Een opsteker voor de groep na de commotie in Nederland waarbij de lokale activiteiten van TCP er over de kop gingen. Het was even afwachten hoe de groep zich verder zou bewegen.

NextConomy sprak met Rick Schevers, Managing Director en Jeff Smits, Marketing Manager van TCP Solutions die tekst en uitleg geven.

De overname die op het eerste gezicht misschien gewaagd lijkt, is het resultaat van maandenlang intensief contact tussen People 2.0 en TCP Solutions. Rick Schevers: “Al enkele jaren volgen de mensen van People 2.0 ons op de voet en ook tijdens de gebeurtenissen in Nederland bleven ze aan onze zijde staan. Ze hebben van a tot z gevolgd en gezien hoe we ons door deze crisis heen geslagen hebben.”

Ondanks de onjuistheden die aanvankelijk in de Nederlandse pers verschenen, gaf People 2.0 zijn vertrouwen aan ons. Dat ervaren we als een erkenning van het talent in onze organisatie.

Vertrouwen in wat we doen

Rick Schevers

Rick Schevers: “In een woelige storm als deze komt talent en expertise bovendrijven. Door naast ons te lopen heeft People 2.0 kunnen volgen waar het mis ging en de verantwoordelijkheid van verschillende partijen kunnen inschatten. Ondanks de onjuistheden die aanvankelijk in de Nederlandse pers verschenen, gaf People 2.0 zijn vertrouwen aan ons. Dat ervaren we als een erkenning van het talent in onze organisatie en toont het aan dat we een goed georganiseerde machine zijn.”

Een van drie acquisities

Het Amerikaanse People 2.0 nam ook al het Zwitserse Capital GES en WePayPeople uit Amsterdam over. Daarmee versterkt People 2.0 zijn rol als internationale dienstverlener. De drie overgenomen partijen vullen elkaar perfect aan: geografisch en in type dienstverlening. Waar TCP vooral payrolling voor tijdelijke contracten aanbiedt, vult Capital GES die dienstverlening aan met payrollingoplossingen voor vaste contracten. Met WePayPeople is ook de Nederlandse markt gecoverd. Door de overnames lijnt People 2.0 zijn dienstverlening per regio uit en evolueert zo naar een duidelijke global structuur.

Grotere slagkracht

Rick Schevers: “Door de overname zijn we nu vertegenwoordigd in meer dan 40 landen i.p.v. de 8 landen waar we al actief waren. Het geeft ons een grotere commerciële slagkracht en een sterkere concurrentiepositie. Er zijn geen andere spelers die de oplossing op dezelfde manier aanbieden: een onafhankelijke payrolloplossing voor zowel vaste als tijdelijke contracten.”

Met een sterke partner in internationale compliancy is een flexibele, internationale workforce voor organisaties meteen veel haalbaarder.

Experten in alle 40 landen

Rick Schevers: “De overname is officieel sinds 28 april en daar plukken we nu al de vruchten van. We gooien elkaar kansen toe op de markt. De basis van de samenwerking tussen de verschillende overgenomen entiteiten wordt nu gelegd. We haken nu aan in landen waar we tot nu toe minder vertegenwoordigd waren.”

Sterkere internationale compliancy

Rick Schevers: “We kunnen nu ook veel breder adviseren op het gebied van payrolling en compliancy. Onze kennisbasis is veel groter, want we hebben experten in alle 40 landen. We zien dat de huidige context hier ook om vraagt. De arbeidsmarkt globaliseert verder, maar het tekort aan experten groeit wereldwijd. Met een sterke partner in internationale compliancy is een flexibele, internationale workforce voor organisaties meteen veel haalbaarder.”

Dit is een moment waarin bedrijven geconfronteerd worden met het belang van snel op te schakelen. De noodzaak om flex beter te organiseren wordt steeds groter.

Groeien ondanks Corona

“De coronacrisis gooit niet direct roet in het eten”, zegt Schevers. “ook nu groeien we, mede omdat veel bedrijven flex als een oplossing zien voor de huidige moeilijke situatie . Al hebben we het geluk dat we niet echt in de horeca of reiswereld zitten. Het is een moment waarin bedrijven geconfronteerd worden met het belang van snel te schakelen. De noodzaak om flex beter te organiseren wordt steeds groter. Wij werven tegelijk momenteel ook zelf extra mensen aan. Een 8-tal nieuwe collega’s staan in de startblokken in Antwerpen, Londen, Berlijn en Göteborg.”“Deze periode is trouwens het uitgelezen moment om profielen te vinden die anders nooit beschikbaar waren op de arbeidsmarkt”, aldus Jeff Smits.

Kansen voor Belgische bedrijven

Jeff Smits

Jeff Smits: “Dat we internationaal sterker staan, biedt ook kansen aan Belgische bedrijven die naar het buitenland willen kijken. Bedrijven die dus profielen willen aantrekken uit het buitenland of die plannen hebben om met buitenlandse vestigingen te werken, kunnen terecht in het TCP-kantoor in Antwerpen. Ook omgekeerd, als buitenlandse bedrijven hun workforce willen versterken met Belgische professionals of zich in België willen vestigen, kunnen we daar gemakkelijk op inspelen op vlak van payrolling en compliancy. Ook op de vele Amerikaanse bedrijven die in België gevestigd zijn kunnen we nu beter inspelen.

Verder onder huidige naam actief

Voorlopig blijft TCP Solutions zijn dienstverlening aanhouden onder de huidige naam. “Een goeie oplossing voor de klant is belangrijker dan een re branding. In veel landen – zeker in thuisland UK – is TCP een sterk merk. Daar willen we zeker nog op verder bouwen. Maar ik sluit niet uit dat dit in de toekomst anders kan zijn. Dat komt wel wanneer de tijd daarvoor rijp is”, aldus Schevers.

People 2.0 werkt aan een nieuw managementteam per regio. Sowieso blijft iedereen aan boord, we werken zelfs volop aan de versterking van ons team.


 TCP Solutions was tot voor kort actief in 8 Europese landen en stelde een kleine 40 medewerkers tewerk. In België heeft TCP Solutions een vestiging in Antwerpen met drie lokale experts aan boord. Ze worden sterk ondersteund door het hoofdkantoor in UK, die alle centrale diensten covert.

People 2.0 is actief sinds 2011 en versterkt met de overname zijn ambitie om wereldwijd een sterke, onafhankelijke dienstverlener te zijn voor partijen die mensen en werk bij elkaar brengen. Door zich te specialiseren in correcte contractvormen kunnen klanten zich concentreren op hun corebusiness: mensen en werk matchen. Met zes acquisities in minder dan twee jaar zet de groep stevig in op zijn internationale strategie. De groep stelt (na overnames) ruim 200 mensen tewerk in 40 landen en verstevigt zijn positie in Amerika, Canada, Europa en Azië