Webinardag

Vijf webinars, vijf experten. In één dag weer helemaal op de hoogte over trends en ontwikkelingen in de wereld van ingehuurd talent, interim-management en de freelance economie 

 

Programma

Op dinsdag 8 oktober delen vijf experten op uitnodiging van NextConomy en onder leiding van moderator Marleen Deleu, vijf keer hun kennis met jou. In vijf aparte webinars bespreken ze actuele thema’s en nieuwe ontwikkelingen in freelance economy.  Tijdens de webinars is er ook ruim gelegenheid om je vragen aan de experten te stellen.

 

09:30 u: Freelancer: zo zet je de veranderende flexibele arbeidsmarkt naar je eigen hand. 
Bekijk dit webinar van de HeadFirst Group vanaf 09:30 u op deze pagina

10.30 u: “Onbekend is onbemind”- Waarom werken met freelancers de toekomst is.
Bekijk dit webinar van GIGHOUSE vanaf 10:30 u op deze pagina.

11:30 u: The Human Fit  (selecteren van interim-managers) 
Bekijk dit webinar van 3W vanaf 11:30 u op deze pagina

13.30 u : Hoe haal je maximaal waarde uit je Freelance activiteit?
Bekijk dit webinar van Securex vanaf 13:30 u op deze pagina

14.30 u: Zo bereid je jezelf als freelancer voor op een veranderende economie
Bekijk dit webinar van Talent IT vanaf 14:30 u op deze pagina

Meer informatie

In een markt waar steeds meer bedrijven behoefte hebben aan tijdelijk talent en het aantal freelancers fors groeit, wordt de wereld van vraag en aanbod er niet overzichtelijker op. En hoe vind jij door een labyrint aan ontwikkelingen in de flexibele arbeidsmarkt nog de weg naar een uitdagende opdracht? 

Tijdens dit webinar zoomt Myranda Dyck, Country Manager bij HeadFirst Group in België, in op de impact van o.a. de Belgische wetgeving, gig-economie en digitale platforms op de flexibele arbeidsmarkt. Daarnaast legt zij uit hoe deze ontwikkelingen de rol van een bemiddelaar veranderen en op welke manier jij daar als freelancer van kunt profiteren. 

 


10.30 u: “Onbekend is onbemind”- Waarom werken met freelancers de toekomst is.

Melanie Deblanc

De war for talent zorgt ervoor dat veel specifieke vacatures niet meer ingevuld raken. Tegelijkertijd blijft het aandeel van freelancers op de arbeidsmarkt stijgen (de laatste 3 jaar in België met 22% procent). Freelancers kunnen met hun specifieke expertise een duurzame oplossing bieden voor bedrijven die op zoek zijn naar talent. Jammer genoeg zijn er heel wat vooroordelen ten opzichte van het aanwerven van freelancers en werkt nog maar 1 op 2 Vlaamse kmo’s met freelancers. We laten graag zien hoe je freelancers kan inzetten om de slag om talent te winnen en welke tools je daarbij kunnen helpen. Interessant voor HR-managers, Marketing Coördinators en zaakvoerders die moeilijkheden hebben met het aanwerven van het juiste talent. 

 


11.30 u: The Human Fit

Boudewijn Dupont

Bedrijven doen bij verandertrajecten steeds vaker beroep op interim managers. Een succesvol verandertraject vereist een vertrouwensrelatie tussen zowel opdrachtgever en bureau als tussen opdrachtgever en interimmanager. Op zoek gaan naar de juiste match is dan ook cruciaal, waarbij CV en ervaring een startpunt vormen, maar waarbij we zorgvuldig kijken naar ‘the human fit’. Past het DNA van het bedrijf en haar cultuur met de persoonlijkheid van de interim manager en datgene waarin hij gelooft. Met deze Wat-Wie-Waarom filosofie maken we bij 3W het verschil.

 


13.30 u : Hoe haal je maximaal waarde uit je Freelance activiteit?

Philippe Van der Linden
Nicolas De Coster

Je verzorgt je klanten dagdagelijks met het oog op een vlekkeloze reputatie maar ook om je te verzekeren van een mooie factuur op het einde van de maand. 

Hoe zet je vervolgens die factuur optimaal om in waarde die jij als persoon kan gebruiken? Loon, telecom, mobiliteit, pensioen, verzekeringen, kantoorkosten, … 

Securex Innovation Partners Philippe en Nicolas beschrijven hoe een goed zicht over deze zaken het je mogelijk maakt de juiste keuzes te maken en meer waarde te halen uit je freelance activiteit.

 


14.30 u: Zo bereid je jezelf als freelancer voor op een veranderende economie

Sophie Vernaet

In IT zien we een trend van meer en meer freelancers. In goede tijden geraakt iedereen aan een geschikt project. Als de economie draait en er meerdere kandidaten zijn voor dezelfde opportuniteit, hoe maak je dan het verschil? Waarom kiezen opddrachtgevers dan specifiek voor JOU?

Samen kijken we naar hét geschikte profiel. En we delen tips&tricks om je te onderscheiden als freelancer.

 


.