"Exploring the future of work & the freelance economy"

Webinardag

Vijf webinars, vijf experten. In één dag weer helemaal op de hoogte over trends en ontwikkelingen in de wereld van ingehuurd talent, interim-management en de freelance economie 

 • Datum : donderdag 16 mei
 • Tijd : tussen 09:30 en 15:45 uur.
 • Plaats :  je eigen werkplek, of waar dan ook ter wereld.
 • Doelpubliek : Inkoop managers, HR managers, Talent Acquisition verantwoordelijken.
 • Kosten : helemaal gratis (maar vooraf aanmelden is wel noodzakelijk)
 • Aanmelden : dat kan hier

Programma

Op donderdag 16 mei delen vijf experten op uitnodiging van NextConomy en onder leiding van moderator Marleen Deleu, vijf keer hun kennis met jou. In vijf aparte webinars bespreken ze actuele thema’s en nieuwe ontwikkelingen rond het inzetten van freelance talent.  Tijdens de webinars is er ook ruim gelegenheid om je vragen aan de experten te stellen.

 1. Kritische analyse van het Talent Acquisition proces als eerste stap in uw groeistrategie.
 2. De realiteit en mogelijkheden van Talent Pools 
 3. Expertise tijdelijk inhuren is efficiënt én betaalbaar 
 4. Zijn de dagen van het VMS (Vendor Management Systeem) geteld? 
 5. Freelancers zoeken en vinden 2.0

Meer informatie & aanmelden

 • Meer informatie over deze webinars vind je hieronder.
 • Het volgen van een of meerdere webinars kan alleen na (gratis) registratie. Dat kan op via dit formulier.
 • Na de webinardag ontvang je de opname en de presentatie van door jou aangevraagde webinars in je mailbox.

Aurelie Vanstappen, HTS RPO Solution & Service Manager Benelux

09.30 u: Kritische analyse van het Talent Acquisition proces als eerste stap in uw groeistrategie.

 

Het proces van Talent Acquisition is meer dan ooit cruciaal in het bereiken van groeidoelstellingen van organisaties. Het wordt hoe langer hoe meer essentieel kandidaten aan te werven op competenties die toelaten om te blijven meegroeien en op leervermogen eerder dan aan te werven voor skills die nu ‘hot’ zijn. Getuige hiervan, enkele recente ontslagrondes bij Belgische spelers inzake Telecom en Banking die daarnaast ook massale aanwervings-strategieën hanteren.

Toch wordt Talent Acquisition nog in vele bedrijven beschouwd als het reactief aanwerven van profielen die nu nodig zijn. Een kritische blik werpen op het geheel van uw aanwervingsprocessen brengt vaak al heel snel verbeterpunten aan het licht die concreet een positieve impact hebben op hoe je je als aanwervend bedrijf in een markt positioneert waar de vraag het aanbod van talent overtreft. Daarnaast is het ook een eerste stap naar het professionaliseren van Talent Acquisition binnen uw bedrijf als motor voor verandering van denkwijze, naar een ambitieus “Talent Acquisition beleid”.

 


10.30 u: De realiteit en mogelijkheden van Talent Pools

TAPFIN – Elke de Loecker MSP & RPO Solutions Director EMEA

Online talent communities en – clouds vormen een interessante evolutie op de arbeidsmarkt en creëren nieuwe manieren om in-demand vaardigheden aan te laten sluiten op de behoeften van bedrijven naar specifiek talent. Deze alternatieve oplossingen bieden werkgevers en werknemers nieuwe en flexibele opties in het steeds competitievere talentlandschap gepaard gaande met de economische onzekerheid na de recessie. Organisaties die dit potentieel begrijpen en manieren verkennen om dit te omarmen, vergroten hun kans om voorloper te zijn in de snel veranderende wereld van werk.

 

 


11.30 u: Expertise tijdelijk inhuren is efficiënt én betaalbaar

3W –  Boudewijn Dupont Managing Director 3W

Interim Management is goed ingeburgerd bij grote KMO’s en multinationals. Dit is vaak minder het geval met kleinere bedrijven. Toch hebben ook kleinere KMO’s nood aan expertise. Voor velen is er de misvatting dat interim managers duur zijn. Tijdens deze webinar vergelijkt Boudewijn Dupont, Managing Director van 3W, de kosten van een manager op de pay roll met een interim manager van een gelijkaardige functie. Ook de mogelijkheden van het inhuren van externe expertise worden toegelicht.

.


14.00 u : Zijn de dagen van het VMS (Vendor Management Systeem) geteld?

Hoe bereid je jouw bedrijf voor op de “Future of Work” in al haar aspecten van externe inhuur? Om in de huidige marktsituatie succesvol te zijn en competitief te blijven in de veeleisende bedrijfswereld, hebben bedrijven nood aan een flexibel, efficient personeelsbestand dat bestaat uit een mix van traditionele vaste medewerkers en tijdelijke werkkrachten. De combinatie van full-time medewerkers, uitzendkrachten, zelfstandige contracters en dienstverlenende bedrijven geven toegang tot de juiste skills en zorgen voor de nodige flexibiliteit om snel in te spelen op risico’s en opportuniteiten in de markt en tegelijkertijd uw vaste kosten te beperken.

Beeline – Dennis Van de Vijver, EMEA Partnerships Manager

Marktleiders wereldwijd rekenen al enkele jaren op gesofisticeerde workforce management oplossingen die we Vendor Management Systems (VMS) noemen om fel gegeerde bedrijfstalenten aan te trekken en te beheren. In deze webinar, zal Beeline duiden hoe een VMS het volledige inhuur proces van uw flexibele schil van medewerkers kan automatiseren, substantiële kostenbesparingen kan opleveren, volledige visibiliteit kan geven in uw extern personeelsbestand, reduceren van de doorlooptijd in het invullen van externe vacatures en alsook uw bedrijf vrijwaren van security risico’s en compliancy risico’s met betrekking tot regelgeving.

 


15.00 u: Freelancers zoeken en vinden 2.0

Jellow – Mark Willems, CEO Jellow België

 

Tijdens dit webinar zoomt Mark Willems, CEO van Jellow in België in op de verschillende opties die opdrachtgevers hebben in de zoektocht naar een freelancer. Op een interactieve manier zullen we samen de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende kanalen in kaart brengen. Aan de deelnemers van het webinar om daarna te oordelen welk kanaal voor hun situatie het meest geschikt is.

Aanmelden

 • Het volgen van een of meerdere webinars op 16 mei kan alleen na (gratis) registratie. Dat kan op via dit formulier.