SLUIT MENU

Gezocht! Experten. Meld je aan!

Meer diverse stemmen zichtbaar maken in de Vlaamse media, dat is het doel van de Expertendatabank van de Vlaamse overheid. Weet jij dus veel over een bepaald thema? Maak dan zeker een profiel aan.

Feit: in de media zien we steeds dezelfde experten opduiken, met steeds dezelfde verhalen. Meer diverse stemmen, daarvoor pleit de ‘Expertendatabank’ van de Vlaamse overheid. En daarvoor hebben ze jou nodig. Ben je zelf expert over een thema? Meld je dan gratis aan.

Weet jij veel over een bepaald thema? Maak dan zeker een profiel aan.

Meer diverse stemmen zichtbaar maken in de Vlaamse media, dat is het doel van de Expertendatabank van de Vlaamse overheid. Weet jij dus veel over een bepaald thema? Maak dan zeker een profiel aan.

Onbekend is onbemind

“Vrouwen, mensen van buitenlandse herkomst, mensen met een handicap, transgenders en non-binaire personen komen nauwelijks aan bod als expert op radio, televisie, in kranten en magazines”, zeggen de initiatiefnemers Elke Jeurissen en Mariam Harutyunyan. “We willen ook hen zichtbaar maken voor journalisten en content makers. Niet rond hun identiteit, maar rond hun expertise.”

Maak een profiel aan 

Wil jij je expertise delen met een breed publiek? Maak dan nu je profiel aan op de expertendatabank. Het is helemaal gratis en je kiest zelf welke gegevens zichtbaar zijn en hoe je gecontacteerd wil worden door journalisten. In deze korte video krijg je nog wat tips voor een goede profieltekst en foto.

Een expert ben je al, een expert in de media kan je worden

Na jouw registratie, krijg je meteen toegang tot een gratis online leervideo van 10 minuten die je daarbij helpt. Wat zoeken journalisten? Hoe koppel je jouw kennis aan de actualiteit? Hoe bereid je je voor op een interview? Het komt allemaal aan bod. “Een expert ben je al, een expert in de media kan je worden”, beklemtoont Elke.”

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert