"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Freelancers en hun inspiratiebron

Een familielid, een andere freelancer, youtuber, podcaster of auteur: wie of wat inspireert en motiveert de freelancer? Een overzicht.

Familie en vrienden

Op de eerste plaats staat familie voor hun voorwaardelijke steun. Deze plaats wordt gedeeld met vrienden, collega’s en het persoonlijk netwerk.

Andere persoonlijke inspiratiebronnen die tot deze categorie horen zijn: muziek en meditatie, om de focus te houden of net om het hoofd leeg te maken.

David Marquet

David Marquet was kapitein op de onderzeeër USS Santa Fe. Daar zag hij hoe top-downleiderschap de manschappen soms regelrecht in gevaar bracht. Hij besloot zijn manschappen zelf de controle te geven, met verbluffende resultaten.

Die ervaring goot hij in zijn bestseller Turn The Ship Around. Het boek is voor iedere manager die van volgzame werknemers betrokken leiders wil maken. Want leiders vind je niet alleen aan de top, maar op elk niveau.

Youtube:

Simon Sinek

Simon Sinek is een Brits-Amerikaanse auteur en inspirerende spreker. Hij schreef tot nu toe vijf boeken, waaronder Start With Why en The Infinite Game.

Youtube:

Rutger Bregman

Rutger Bregman is historicus en schrijver. Hij schrijft voor het online journalistieke platform De Correspondent. In 2020 won Rutger Bregman de NS Publieksprijs met zijn boek De meeste mensen deugen. Eerder schreef hij ook Gratis geld voor iedereen en Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers.

Youtube:

Yuval Harari

Yuval Noah Harari is een Israëlisch historicus, futuroloog en bestsellerauteur. Hij werd in één klap bekend bij het grote publiek door zijn boek Sapiens, waarin hij de lezers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de mensheid. De opvolgers van dat boek zijn Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw.

Zijn centrale boodschap is het gevaar van de samensmelting van bio- en informatietechnologie. De consequentie van deze ontwikkeling zou kunnen zijn, schrijft Harari, dat intelligente biologische organismen (zoals de mens) ingehaald kunnen worden door hun eigen creaties. Hij verwoordt het zo: “Ik sluit het niet uit dat de mens, zoals we die nu kennen, binnen een eeuw verdwenen kan zijn.”

Youtube:

Steven Van Belleghem

Steven Van Belleghem is een internationale keynote spreker en bestseller auteur van onder meer The Conversation Manager, When Digital Becomes Human en The Offer You Can’t refuse.

Youtube:

Mis je nog een inspiratiebron? Vul aan in het commentaarveld en deel zo met andere freelancers.

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert