"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Dankzij het VMS wordt Strategische Personeelsplanning steeds meer haalbaar

“We hebben straks het overzicht van alle werkenden voor onze organisatie. En ja, nu moeten we zorgen dat we er een lekkere soep van kunt maken.” Naar aanleiding van de lancering van het nieuwe VMS Onderzoeksrapport nodigden NextConomy en ZipConomy twee gebruikers van dergelijke systemen uit voor een gesprek over de trends en tools in de wereld van inhuur.

De case TBI – of hoe je talent vooruit kan plannen

De organisatie die ‘er een lekkere soep’ van gaat maken, is TBI waar onze gastspreker Sjoerd Hoogervorst HR Business improvement manager is. Zij werken al enige tijd met het VMS systeem van Nétive, en evolueren heel recent naar strategische personeelsplanning. Dat kan doordat ze steeds beter hun totale workforce inzichtelijk hebben, legt Sjoerd uit. “Door HR-systemen voor vaste medewerkers en het VMS voor de inhuurkrachten te koppelen, zorgen we ervoor dat we veel meer inzicht krijgen. Op het moment dat ons VMS met ons HR-systeem is gekoppeld, hebt je inzicht in de menselijke capaciteit die je hebt. Koppel je dan ook  bijvoorbeeld met je planningssysteem zodat je je projecten in kaart hebt, en wie weet nog de data vanuit je CRM pakket zodat je weet wat er in de toekomst gaat komen, dan ga je veel beter inzicht krijgen in waar zitten de gaps, wanneer zitten die gaps en wat heb ik daar dan voor nodig? Heb ik daar vaste mensen voor nodig? Heb ik daar inhuur nodig? En als ik de vast mensen nog niet heb, hoe ga ik dan zorgen dat ik die vacature toch gevuld ga krijgen?”

Met het VMS hebben we bij TBI steeds beter onze totale workforce inzichtelijk.

UX bepaalde bij Essent de keuze van het VMS

Het nieuwe VMS rapport is alweer de 6de editie van dit tweejaarlijks onderzoek waarin we trends in de wereld van inhuur en van VMS-tooling beschrijven en een overzicht aanbieden van de spelers in België en Nederland. Een nieuw hoofdstuk in het rapport is de ‘User Experience’ of UX van de VMS-aanbieders, die we door een ervaren en neutraal panel lieten beoordelen. Hun bevindingen kan je in het rapport nalezen (gratis download; hard copy op verzoek aan te kopen)

Ook onze andere gastspreker tijdens het webinar, Karel Janssens, Strategic Purchaser bij Essent,  benadruk het belang van UX. Zodanig belangrijk dat de UX van Beeline destijds de doorslag gaf voor de finale keuze bij de aanbesteding voor een VMS.  “Voor ons was UX wel echt een doorslaggevende factor in de keuze. Uiteindelijk, qua functionaliteit zijn de meeste VMS-en aan elkaar gewaagd en vele concurreren met elkaar. Maar ik zeg altijd, maak het zo simpel mogelijk want wij én de inhurende manager hebben binnen Essent een veelvoud aan systemen en moeten er mee willen werken.”

Karel Janssens benadrukt vervolgens dat UX verder gaat dan de aanbestedingsfase: “Wij hebben op regelmatige basis gesprekken over UX met inhurende managers. Er is ook een centraal mailadres voor alle UX gerelateerde vragen, en op wekelijkse basis is er afspraak met Beeline (hun VMS) waarin we kijken wat loopt goed, wat gaat minder goed, wat kunnen we optimaliseren met elkaar? Dus het is een echt continu proces  om die ‘user experience’ te verbeteren: continu monitoren en samen met de VMS-aanbieder continu verbeteren.”

UX verder gaat dan de aanbestedingsfase, bij Essent hebben we hierover wekelijks overleg met Beeline.

Bekijk de opname van het webinar

  • Het volledige gesprek met Karel Janssens van Essent :

  • Het volledige gesprek met Sjoerd Hoogervorst van TBI :

Dit webinar kwam tot stand met medewerking van Beeline en Nétive VMS, waarvoor dank!

Aanleiding voor het webinar is de lancering van de zesde editie van het onderzoeksrapport naar ‘VMS-systemen in België en Nederland’ van Marleen Deleu en Mark van Assema. Uitgegeven bij NextConomy en ZiPconomy en daar gratis te downloaden. Het rapport is ook als printversie verkrijgbaar voor € 29,50 incl. btw en verzendkosten. stuur hiervoor een mail naar sales@zipconomy.nl

Lees ook :

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu