"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Belgisch tech-bedrijf automatiseert schrijven van adviesrapporten op maat

Een groot probleem in bedrijven met aanzienlijke aantallen kenniswerkers is het borgen en overdraagbaar maken van al die inzichten en ervaringen. Kennis die bij eigen medewerkers, maar ook bij ingehuurde experten, veelal in de hoofden zit.

Alle kennis op één digitaal platform

Pointerpro is een Belgisch tech-bedrijf dat hierop sinds 2020 succesvol inspeelt. Het bedrijf bundelt de kennis van experten binnen organisaties op één digitaal platform. De technologie van Pointerpro laat zo toe om advies op maat te automatiseren en alle expertise die servicebedrijven in huis hebben op één digitaal platform te verzamelen.

Daarnaast zetten die bedrijven met de tool zelf online assessments op waarmee ze hun doelgroepen kunnen bevragen. Door de interne expertise te combineren met de input van de externe respondenten creëert de technologie van Pointerpro volledig automatisch gepersonaliseerde adviesrapporten. Zo komt er tijd en ruimte vrij, die consultants kunnen investeren in persoonlijke contacten met hun klanten.

Ook voordelen voor de consultants

Stefan Debois, CEO en oprichter van Pointerpro: “Als ondernemingen hun service verder digitaliseren, kunnen ze sneller schalen. Vandaag kunnen veel servicebedrijven alleen groeien als ze extra consultants aanwerven. Op een krappe arbeidsmarkt botsen ze op hun grenzen. Door automatisch adviesrapporten op maat te creëren, en dus repetitieve taken te digitaliseren, kunnen consultants zich focussen op meer uitdagende taken waar de human touch onmisbaar is. Zo worden bedrijven niet alleen productiever, ook de jobtevredenheid van hun consultants gaat omhoog.”

Meer weten? Kijk op Pointerpro

Lees ook :

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy