"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Waar kan je het best zaken doen in België?

Doing Business-rapporten meten aspecten van regelgeving die ondernemers in staat stellen of hinderen bij het starten, exploiteren of uitbreiden van hun bedrijf in de grootste zakenstad van het land en secundaire steden in de lidstaten van de Europese Unie (EU).

Doing Business in Belgium is de laatste in een reeks, en is ook uitgebreid tot secundaire steden. De steden die het best presteren (Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent, Namen en Luik) worden in kaart gebracht en de beste regelgevingspraktijken worden belicht.

Het verslag concentreert zich op vijf indicatorreeksen die de complexiteit en de kosten van regelgevingsprocessen meten, alsook de sterkte van de juridische instellingen: een bedrijf starten, bouwvergunningen afhandelen, elektriciteit verkrijgen, eigendom registreren en contracten afdwingen.

Het rapport werd voorbereid door de Wereldbankgroep, onder de auspiciën van de Federale Overheidsdienst Financiën en de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en gefinancierd door de Europese Commissie, Directoraat-generaal Regionaal en Stedelijk Beleid, en met bijdragen van Monard Law.

Je kan het rapport hier downloaden.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy