"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

NEXTCONOMY Legal Webinar voor opdrachtgevers van extern talent

03 oktober 2023

Op 3 oktober lanceert NextConomy de ‘Juridische Gids voor Opdrachtgevers van extern talent’ – Marleen Deleu in gesprek met legal experten.

Beste opdrachtgever, inhuurder van externe talenten,

We kunnen er niet meer omheen. Ook in ons land doen organisaties in toenemende mate een beroep op ingehuurde talenten, expertise die ze tijdelijk inzetten zonder dat dit talent op de eigen loonlijst staat. Om die samenwerking vlot te laten verlopen, is kennis van het juridische kader wezenlijk.

Immers, door de ‘ins & outs’ van de diverse contractvormen te doorgronden, haalt de organisatie strategisch voordeel: ze is meer wendbaar en kosteneffectief, omdat ze flexibel over het juiste talent beschikt. De organisatie voorkomt ook juridische risico’s en de bijhorende, mogelijk zware, financiële gevolgen én reputatieschade. Kennis van het juridische kader voorkomt ook dat organisaties een erg rigide beleid rond inhuur van externen opzetten waardoor ze waardevol talent missen.

Op 3 oktober lanceert NextConomy de eerste ‘Juridische Gids voor Opdrachtgevers van extern talent in België’. Het nieuwe handboek van NextConomy wil een antwoord bieden op praktische vragen over de diverse contractvormen voor het inzetten van extern talent die in ons land mogelijk zijn. Concrete voorbeelden en schema’s vullen de theorie aan.

Schrijf je hier in.

Wat mag je verwachten tijdens dit webinar?

Marleen Deleu van NextConomy gaat in gesprek met de juridische experten van de kennispartners die hebben bijgedragen aan de ‘Juridische Gids voor Opdrachtgevers van extern talent in België’. We zoeken antwoord op de centrale vraag: Wat zijn de voornaamste risico’s voor opdrachtgevers bij het inzetten van externen en hoe kan je die vermijden?

Dit zijn de kennispartners en de thema’s waarover zij bijdragen:

  • Uitzendarbeid en Projectsourcing – Federgon
  • Freelancers – House of Talents
  • Statement of Work – Randstad Sourceright
  • The Human Cloud en Meervoudig werkgeverschap – Van Havermaet

Zoals tijdens voorgaande NextConomy webinars voorzien we ruimte voor jouw vragen en antwoorden door de experten.

Na jouw inschrijving krijg je bevestiging hiervan. Een paar dagen voor het event volgt dan de online Zoom link om het webinar te kunnen bijwonen .

Graag tot op 3 oktober om 11 u.!

Marleen Deleu

Director Trends & Insights NextConomy

Schrijf je hier in.