"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

7 podcasts die elke freelancer moet horen

Hoe stimuleer je jouw creatief proces? Hoe bouw je als introvert een succesvolle zaak? Welke boeken lezen miljonairs? In deze podcasts delen succesvolle freelancers en bedrijfsleiders hun tips, advies en verhalen.

Hoe kan je op een gemakkelijke, goedkope manier en op jouw tempo bijleren als freelancer? Heel eenvoudig. Luister naar deze 7 podcastseries.

The Accidental Creative

Gesprekken met artiesten, auteurs en bedrijfsleiders over alles wat een freelancer moet weten en beheersen om succesvol te zijn. Vijf manieren om je creatieve proces te stimuleren, is passie belangrijk, vijf vragen over je werk en carrière,… zijn enkele thema’s waarover auteur Todd Henry praat met zijn gasten.

The Accidental Creative

The Introvert Entrepreneur

Volgens onze mening zijn succesvolle zelfstandigen zelfzekere extraverten. Maar ook introverten kunnen een succesvolle freelancecarrière uitbouwen en velen doen dat ook. Gelanceerd in 2010 praat auteur, spreker en professionele coach Beth Buelow in deze podcastserie over het freelanceleven vanuit het perspectief van introverten.

The Introvert Entrepreneur

The Tim Ferriss Show

Auteur van het boek The 4-Hour Workweek is ook de man van de wereldbefaamde podcast The Tim Ferriss Show. De serie heeft al meer dan 200 miljoen downloads verzameld. Arnold Schwarzenegger, Jamie Foxx en Vince Vaugh zijn enkele gasten die hij heeft geïnterviewd. In elke episode praat hij met hen over tactieken, hulpmiddelen en routines die nuttig zijn voor jou zoals favoriete boeken, ochtendroutines, trainingsgewoonten, trucs voor tijdbeheer en nog veel meer.

The Tim Ferriss Show

StartUp

Heb je net een zaak opgestart, luister dan zeker eens naar de StartUp podcast van Alex Blumber en Lisa Chow. In elke aflevering vertelt een startup zijn of haar verhaal.

StartUp

Profit. Power. Pursuit.

Docent Tara Gentille neemt in haar podcasts een kijkje achter de schermen bij kmo’s en startups. Elke aflevering laat een ondernemer aan het woord die dan zijn ervaringen en tips deelt. Netwerktechnieken, copywriting, … zijn enkele thema’s die eerder aan bod kwamen.

Profit. Power. Pursuit.

Being Boss

Being Boss is een podcast voor creatieve ondernemers. Gastvrouwen Emily Thompson en Kathleen Shannon coachen kleine bedrijven. In de serie praten ze onder meer over je hoe je je bedrijfsmodel aanpast en hoe je een winstgevende online business creëert.

Being Boss

TEDTalks Business

Wie kent TEDTalks niet? De TEDTalks Business podcasts brengt een breed scala aan onderwerpen. Niet alle podcasts zijn meteen relevant voor jou, maar soms zit er wel een spreker tussen die je inspireert zoals het verhaal van Paul Tasner How I became an entrepreneur at 66 of van Martin Reeves How to build a business that lasts 100 years.

TEDTalks Business

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert