"Exploring the future of work & the freelance economy"

OpenWork

OpenWork is een gemeenschap van autonome consultants, die oorspronkelijk in Frankrijk is opgericht. Sinds 2018 is de gemeenschap ook actief in België, waar ze de steun krijgt van de Securex-groep. Het OpenWork platform biedt twee (mobiele) applicaties voor consultants en opdrachtgevers.

Voor autonome consultants

Dankzij OpenWork krijgen meer dan 700 Europese consultants opdrachtovereenkomsten, factureren ze hun diensten volgens de regels, zijn ze zeker van een sociale zekerheidsdekking en hebben zij toegang tot een reeks tools die het beheer van hun opdrachten vergemakkelijken. Elke OpenWorker heeft ook toegang tot workshops en evenementen die door de gemeenschap worden georganiseerd.

Bedrijven worden steeds flexibeler

OpenWork biedt bedrijven oplossingen voor zakelijke uitdagingen, ontwikkeling en innovatie. Het doel is om hen in staat te stellen om de beste vaardigheden die aansluiten bij de behoeften van de markt voor te stellen en om projectmatig werk te bevorderen. OpenWork ontlast ook klanten van administratieve en juridische formaliteiten, waardoor een betere budgetcontrole mogelijk is en tijd wordt bespaard.

www.lemonde-apres.com/be